Draw No Bet – Ισοπαλία όχι Στοίχημα
Το Draw No Bet (DNB) ή αλλιώς Ισοπαλία όχι Στοίχημα είναι μία από τις βασικές επιλογές των παικτών του στοιχήματος, η οποία αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους ως ένα είδος κάλυψης, κάνοντας πιο εύκολη την επιβεβαίωση ενός σημείου. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Τι είναι το Draw No Bet
Η απάντηση στο ερώτημα, τι είναι το Draw No Bet δίνεται απλά και μόνο από την ονομασία της αγοράς. «Ισοπαλία- Όχι Στοίχημα», δηλαδή αυτό που σε ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά ο νικητής του αγώνα, έχοντας ως «ασφάλεια» την ισοπαλία. Σε περίπτωση, λοιπόν, που το παιχνίδι που επέλεξες λήξει χωρίς νικητή, σου επιστρέφεται το ποντάρισμα. Πολλοί έχουν ταυτίσει την αγορά με το Asian handicap 0:0 και όχι άδικα, αφού έχει ακριβώς τους ίδιους κανόνες.
Πως παίζεται το Draw No Bet
Το πως παίζεται το Draw No Bet εξαρτάται ουσιαστικά από το τι σε ενδιαφέρει από το παιχνίδι που είναι διαθέσιμο. Για παράδειγμα:
Εάν επιλέξεις το σημείο 1 Draw No Bet (1DNB), ο στόχος σου για να βγεις κερδισμένος είναι να νικήσει η γηπεδούχος ομάδα. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ωστόσο, θα πάρεις πίσω το ποντάρισμά σου.
Αντίστοιχα και με το διπλό. Έστω ότι επέλεξες 2 Draw No Bet (2DNB). Το ζητούμενο εδώ είναι η νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ και πάλι εάν επιβεβαιωθεί το «Χ» θα σου επιστραφεί το ποντάρισμα.
Θα πρέπει, ωστόσο, να προσέξεις ότι με τη φαινομενική κάλυψη που σου προσφέρει το Draw No Bet στην ισοπαλία, οι αποδόσεις μειώνονται αισθητά. Στον παρακάτω πίνακα θα δεις τις αποδόσεις των αγορών «1Χ2» σε αντιστοιχία με το Draw No Bet του ίδιου αγώνα.
Draw No Bet παραλλαγές- εναλλακτικές αγορές
Επόμενη κίνηση των στοιχηματικών εταιριών, μετά την εδραίωση του Draw No Bet στην παικτική συνείδηση των μελών τους, ήταν η εναλλακτική του προσέγγιση – οι παραλλαγές ή εναλλακτικές αγορές. Ήδη προσφέρονται επιπλέον markets που αφορούν:
- · Γηπεδούχος όχι στοίχημα
Σε αυτή την περίπτωση έχουν αντιστροφή των όρων, αφού πλέον η ομάδα που αγωνίζεται στην έδρα της παίρνει τη θέση της ισοπαλίας. Με αυτή την επιλογή, εάν ο γηπεδούχος νικήσει το ματς , το ποντάρισμά σου επιστρέφεται.
- · Φιλοξενούμενος όχι στοίχημα
Κατ’ αντιστοιχία και εδώ. Η φιλοξενούμενη ομάδα «αντικαθιστά» την ισοπαλία του κλασικού DrawNo Bet, οπότε εάν το ματς έρθει διπλό τότε λαμβάνεις πίσω το ποντάρισμά σου.
- · Αποτέλεσμα ημιχρόνου
Το ζητούμενο με το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα στο Draw No Bet, γίνεται ζητούμενο και στο ημίχρονο. Υπάρχει, λοιπόν, η επιλογή Draw No Bet ημιχρόνου, το οποίο λειτουργεί ακριβώς όπως το βασικό Ισοπαλία- Όχι Στοίχημα και αφορά τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.
Στρατηγική Draw No Bet στο Pregame
Η συνηθέστερη στρατηγική που ακολουθείται σε Draw No Bet στο Pregame είναι το ποντάρισμα στο αουτσάιντερ. Εκτιμάς ότι έχει την πιθανότητα να «πληγώσει» το φαβορί και μάλιστα προσφερόμενο σε εξαιρετικά υψηλή τιμή. Παράλληλα, έχεις και την ηρεμία του διπλού σημείου, αφού σε περίπτωση ισοπαλίας θα πάρεις πίσω το ποντάρισμα.
Αντίστοιχα, το σημείο είναι βοηθητικό και στην περίπτωση που θεωρείς ότι η ισοπαλία – βάσει αγωνιστικής κατάστασης, παράδοσης ή ό,τι άλλο έχεις «διαβάσει»- είναι πιθανή. Τότε αγοράζεις την ομάδα που θεωρείς ελάχιστα ανώτερα και ποντάρεις πάνω σε αυτή, κρατώντας την απόδοση σε αποδεκτά πλαίσια.
Στρατηγική Draw No Bet στο Live
Όταν ωστόσο μιλάμε για Live, τότε η στρατηγική στο DNB είναι λίγο διαφορετική. Εκεί βλέπεις και κρίνεις ανάλογα με την τροπή που έχει πάρει η αναμέτρηση. Η συνηθέστερη χρήση του DNB στα εν εξελίξει παιχνίδια έχει να κάνει με την ανατροπή, αν και πάλι – όπως όλες οι επιλογές – αυτό είναι υποκειμενικό. Οι περισσότεροι ωστόσο προτιμούν να ποντάρουν στην ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ, με την ελπίδα ότι θα ανατρέψει το ματς και θα καρπωθεί την υψηλότατη απόδοση που προσφέρεται μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που προχωρούν στη χρήση του σημείου όταν το ματς παραμένει ισόπαλο. Τότε σε αυτή την περίπτωση η λογική της επιλογής είναι ίδια με την αντίστοιχη του Pregame. Τα πάντα είναι στην ευχέρεια και στην κρίση του κάθε παίκτη. Τα στάνταρ διαφέρουν, όπως και ο τρόπος που παιξίματος.
Draw No Bet σε παρολί και σύστημα
Ξερό παρολί ή σύστημα; Που να προτιμήσω τα DNB; Αν ρωτάς εμάς, θα σου απαντήσουμε σε κανένα από τα δύο. Το ιδανικότερο είναι να τα παίζεις σε μονά δελτία. Τώρα σε περίπτωση που οπωσδήποτε θες να το «χωρέσεις» σε φορτωμένο κουπόνι, τότε το πιο συνηθισμένο είναι το παρολί.
Από τη στιγμή που το «καρφωτό» παρολί δεν επιδέχεται λάθους, τότε οι επιλογές DNB – με την κάλυψη της ισοπαλίας- ενδεχομένως να φανούν πιο βοηθητικές. Πολύ απλά διότι εάν κάποιο ματς από τα DNB έρθει ισόπαλο, αυτόματα θα πληρώσει μονάδα (επιστροφή δηλαδή) και θα διατηρήσει ανοιχτό το στοίχημά σου – με μικρότερο ποσό επιστροφής φυσικά. Θα σε κρατήσει μέσα στο παιχνίδι…
Αντίθετα, η φύση του συστήματος ενισχύει περισσότερο το ρίσκο. Εκεί επιτρέπονται οι πιο παράτολμες επιλογές, που θα σου ανεβάσουν κατακόρυφα την τελική απόδοση και θα σου επιστρέψουν ενδεχομένως μεγαλύτερο ποσό απ’ ότι για παράδειγμα εάν είχες προσθέσει στις επιλογές σου και σημεία DNB.
Τι να προσέξω στο Draw No Bet
Γράφουμε και ξαναγράφουμε ότι το βασικό πράγμα που πρέπει να προσέξεις στο Draw No Bet, για την ακρίβεια να καταλάβεις, είναι πως ψάχνεις τον νικητή. Ναι μεν η
ισοπαλία, στην κλασική μορφή της αγοράς, σου παρέχει ασφάλεια, όμως για εσένα και το παιχνίδι σου ζητούμενο είναι να πιάσεις το σημείο.
Αυτά ως συνολική εικόνα της αγοράς. Όσον αφορά, όμως, την ρεαλιστική προσέγγιση του σημείου όσον αφορά τον αγώνα και τις ομάδες που έχεις απέναντί σου, ορισμένα key points είναι τα εξής:
- · Πριν το ποντάρισμα πρέπει να ξέρεις καλά την αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων. Τη φόρμα που διανύουν και τις επιδιώξεις τους από το παιχνίδι.
- · Εάν υπάρχουν απουσίες και αν ναι, πόσο ηχηρές είναι αυτές και κατά πόσο επηρεάζουν την τελική επιλογή του σημείου.
- · Σε περίπτωση που θες να επιλέξεις DNB ένα αουτσάιντερ, κάντο τουλάχιστον σε ομάδες που είτε έχουν καλή παράδοση με τον αντίπαλο που θα κοντράρεις ή έστω να έχουν καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα. Σίγουρο δεν είναι τίποτα, όμως θα έχεις κάποιες παραπάνω πιθανότητες να επιβεβαιωθείς στην πρόβλεψή σου